Onze werkwijze

Bekijk hoe Textiel Bank Nederland ervoor zorgt dat uw textiel goed terecht komt!

textiel doneren

Doneer voor een goed doel.

Door textiel te doneren in één van de Textiel Bank Nederland containers draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar maakt u ook andere mensen blij. Wij doneren namelijk bruikbare kleding aan minderbedeelde.Inzamelende goede doelen, stichtingen, verenigingen en scholen krijgen een kilo vergoeding om de inzameling extra te stimuleren

Ophaalservice

textielinzameling via textielcontainers.

Textiel Bank Nederland stuurt dagelijks chauffeurs de weg op om textiel (textiel, schoenen en accessoires) in te zamelen. Voor diverse stichtingen en goede doelen ledigt Textiel Bank Nederland in heel Nederland bovengrondse textielcontainers door middel van handlossing. Per jaar halen wij ongeveer 2,5 miljoen kilo textiel op!

Sorteren

Sorteren van de textiel.

Het textiel gaat naar één van onze sorteercentra in Nederland, waar het van restafval wordt ontdaan. Vervolgens wordt het op kwaliteit en soort uitgezocht. Textiel Bank Nederland doneert aan de minderbedeelde van Nederland. Het overgebleven bruikbare textiel komt in de 3e wereld landen terecht. Via een twee wekelijkse kortingssysteem word ervoor gezorgd dat goede en goedkope tweedehands kleding toegankelijk wordt voor iedereen. Wat vervolgens niet meer bruikbaar is wordt omgetoverd tot nieuwe producten voor de mode-, auto- of meubel-industrie.

Vergoeding

Ontvang een vergoeding!

Wat Textiel Bank Nederland textielinzameling zo uniek maakt, is dat er een opbrengst terug komt bij de inzamelaar. Daarom kan het inzamelen voor scholen, stichtingen, verenigingen zo aantrekkelijk zijn. Met de opbrengst kunnen zij bijvoorbeeld spelmateriaal, schoolreisjes, of overige zaken financieren voor hun eigen instelling.

Aantal samenwerkingen
161
Aantal KG textiel opgehaald in 2018
2553413
Onze containers

Bij Textiel Bank Nederland is alle textiel welkom!

Wat mag er in de container?
Samenwerkingen

Samen naar een betere wereld!

Wij recyclen uw textiel voor een goed doel. Helpt u mee? Met deze organisaties werken wij samen!

Van waardeloos naar waardevol!

Contact opnemen?

textiel doneren? Of een container aanvragen? Neem contact met ons op!